تبلیغات
معاونت پرورشی و تربیت بدنی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان بندرترکمن - لذت های ترش و تند زمستانی

لذت های ترش و تند زمستانی

تاریخ:شنبه 29 بهمن 1390-12:14 ب.ظ

 
زمستان فصل لبو، آش و آبگوشت است. فصل چای، قهوه، كرسی، غذاهای داغ و از همه مهم‌تر فصل ترشی. ترشی به خاطر تندی‌اش باعث می‌شود با خوردن آن گرم شوید. علاوه‌براین ترشی عطش می‌آورد و به‌همین‌دلیل می‌گویند بهتر است در زمستان خورده شود.



 زمستان فصل لبو، آش و آبگوشت است. فصل چای، قهوه، كرسی، غذاهای داغ و از همه مهم‌تر فصل ترشی. ترشی به خاطر تندی‌اش باعث می‌شود با خوردن آن گرم شوید. علاوه‌براین ترشی عطش می‌آورد و به‌همین‌دلیل می‌گویند بهتر است در زمستان خورده شود. ترشی انداختن یكی از روش‌های قدیمی كنسرو كردن مواد غذایی است. هیچ ماده غذایی در سركه فاسد نمی‌شود. شما به راحتی می‌توانید سال‌ها ترشی را نگه دارید. به‌همین‌خاطر ترشی خوردن یكی از بهترین راه‌های مصرف كردن مواد غذایی تابستانی در زمستان است اما گذشته از همه این‌ها ترشی یكی از لذیذترین چاشنی‌هاست. لذت خوردن آن را در زمستان از دست ندهید. تمام سبزی‌ها و میوه‌ها را می‌توان ترشی كرد. شما بسته به ذائقه خانواده باید ماده مناسب برای ترشی را پیدا كنید. حتی می‌توانید ترشی‌هایی با میوه‌های متفاوت درست كنید و مزه‌های جدیدی خلق كنید.



  فوت و فن‌ها

برای این‌كه ترشی بهتری داشته باشید باید فوت‌و‌فن درست‌كردن ترشی را بدانید. یك ترشی خوب سركه و ادویه خوبی دارد.

  سركه: سركه ترشی باید سالم و قوی باشد تا مواد در آن خراب نشوند. اگر سركه كاملا سالم باشد مواد در آن سالم می‌مانند. در غیر این صورت نمی‌توانید مطمئن باشید ترشی شما خراب نمی‌شود. در بازار 2 نوع سركه وجود دارد؛ سركه طبیعی كه رنگ تیره‌ای دارد و از انگور، سیب یا چیزهای دیگر به دست می‌آید و سركه سفید كه اسید استیك رقیق شده است. در صورتی كه ماده ترشی رنگی است مثل آلبالو یا لبو، بهتر است از سركه سفید استفاده كنید. در غیر این صورت سركه انگور، بهتر از بقیه انواع ترشی‌هاست.

  ادویه: ادویه‌ای كه معمولا در ترشی استفاده می‌كنند تركیبی است از گلپر، فلفل سیاه، سیاه‌دانه، تخم‌گشنیز، زنجبیل، رازیانه، هل و میخك. البته همه این تركیب را دوست ندارند. شما می‌توانید بسته به ذائقه خود یا خانواده این تركیبات را كم و زیاد كنید. بعضی‌ها فلفل‌قرمز را بیشتر از فلفل سیاه دوست دارند. برای ترشی‌های سرخ كردنی می‌توانید از زردچوبه هم استفاده كنید. مغازه‌های عطاری معمولا ادویه ترشی آماده دارند. می‌توانید از آن‌ها بخواهید تركیب مناسب را آماده كنند و به شما بدهند.



  قواعد كلی

تكنیك اصلی ترشی درست كردن این است كه تمام میوه‌ها یا سبزی‌هایی كه می‌توان آن‌ها را خام خورد به صورت خام و بقیه را به صورت نیم‌پز باید در سركه بگذارید، كمی ادویه به آن اضافه كنید و بگذارید به اصطلاح برسد. روش اصلی ترشی درست كردن این است؛ حالا بسته به ماده متفاوتی كه از آن استفاده می‌كنید روش كارتان و جنس ادویه كمی فرق می‌كند. مثلا این چند دستور را بخوانید:


  •   برای درست كردن ترشی انبه باید انبه را پوست بگیرید، آن را تكه‌تكه كنید و روی آن سركه، نمك و ادویه‌های مختلف بریزید و بگذارید یك ماه بماند تا برسد. می‌توانید كمی فلفل سبز، سیر، زنجبیل و فلفل سیاه را هم در روغن سرخ كنید و روی آن بریزید تا خوشمزه‌تر شود.
  •   برای درست‌كردن ترشی بادنجان باید بادنجان قلمی، ریز و بی‌تخم را به مدت 15‌دقیقه در آب نیم‌پز كنید. سپس آن را از طول برش بزنید و لابه‌لای آن ادویه و سیر كوبیده و سبزی معطر بریزید و در شیشه بگذارید. سپس روی آن سركه بریزید و 2ماه صبر كنید تا ترشی آماده شود.
  •   برای درست كردن ترشی كلم كافی است كلم را رشته‌رشته كنید، روی آن نمك و سركه و ترخان بریزید و بگذارد 3 ماه بماند تا كاملا نرم شود. می‌توانید كلم یا گل كلم را چند دقیقه در سركه بجوشانید تا سریع‌تر برسد.


  •    برای درست كردن ترشی آلبالو كافی است روی دانه‌های آلبالو نمك و سركه سفید بریزید و یك ماه بگذارید برسد. برای درست‌كردن ترشی‌لیته باید بادنجان، سیب‌زمینی ترشی، كلم، هویج، سیر، موسیر و سبزی‌های معطر مثل نعنا و ترخان را ریز خرد كنید، در سركه بپزید، كمی ادویه مثل گلپر، فلفل، نمك، سیاه‌دانه و زردچوبه به آن بزنید و بگذارید یك ماه بماند.
  •   برای درست‌كردن سیرترشی باید ساقه و ریشه بوته‌های سیر درشت را بگیرید و آن‌ها را در شیشه بریزید. كمی سركه انگور روی سیرها بریزید و در شیشه را ببندید تا ترشی برسد. سیرترشی نیاز به ادویه ندارد اما بعضی‌ها چند دانه زرشك لابه‌لای بوته‌ها می‌گذارند تا طعم بهتری به دست بیاید.





  این شورهای خوشمزه

خیلی از خانواده‌ها تندی دوست ندارند و ترجیح می‌دهند به جای ترشی از شور استفاده كنند. شور هم یك چاشنی كنار غذاست كه به جای تندی، شور است و مهم‌ترین نوع آن خیارشور است. شما می‌توانید علاوه‌بر خیار با فلفل‌سبز، گل‌كلم، هویج، كرفس، كلم قرمز و چیزهای دیگر شور درست كنید. برای درست كردن شور باید یك چهارم پیمانه نمك را در یك لیتر آب حل كنید و بجوشانید تا كاملا استریل شود. سپس بگذارید ولرم شود. موادی كه می‌خواهید شور كنید را خرد كنید، كاملا بشویید و بگذارید كاملا خشك شود. سپس آب‌نمك ولرم شده را روی مواد بریزید و كمی سبزی معطر مثل برگ كرفس، نعنا و ترخان و چند حبه سیر به آن اضافه كنید. حتی می‌توانید كمی سركه یعنی حدود نیم پیمانه در هر لیتر آب نمك بریزید تا شور خوشمزه‌تر شود. ظرفی كه در آن شور درست می‌كنید باید كاملا تمیز و خشك باشد تا شور كپك نزند. روی ظرف شور آنقدر آب بریزید تا كاملا پر شود و بعد در آن را كاملا ببندید. می‌توانید یك كیسه پلاستیكی روی در بگذارید و بعد آن را ببندید تا كاملا آب‌بندی شود و هوا به آن راه پیدا نكند. ظرف شور را در جایی جلوی آفتاب بگذارید تا سریع‌تر برسد. شوری كه كلم و هویج دارد، معمولا بعد از یك و نیم ماه می‌رسد یعنی كلم و هویج آن نرم می‌شود‌ ولی شور خیارشور زودتر می‌رسد و معمولا بعد از 2هفته می‌توانید آن را مصرف كنید. فراموش نكنید برای درست كردن خیارشور از خیارهای بوته‌ای قلمی استفاده كنید.



برای نگهداری درست از ترشی، این نكات را بدانید

اگر بلد هستید ترشی درست كنید كه چه بهتر اما اگر مثل خانم‌های امروزی سركار می‌روید و وقت اینجور كارها را ندارید، می‌توانید ترشی آماده بخرید. بعضی از برندهای كنسروساز، ترشی‌های خوشمزه‌ای تولید می‌كنند. مثلا ترشی بندری مهرام، خیلی خوشمزه و پرطرفدار است. ترشی لیته یك‌ویك هم بد نیست. شاید هم جایی را پیدا كردید كه ترشی آماده خانگی بفروشد. در هر 2‌حالت باید روش درست نگهداری از ترشی را بدانید.
  •  اگر آب ترشی تمام شد باید روی آن سركه بریزید تا فاسد نشود. سعی كنید همیشه روی مواد ترشی را سركه پوشانده باشد. درست است كه مواد را برای این ترشی می‌كنند كه فاسد نشود اما اگر درست از ترشی نگهداری نكنید حتما فاسد می‌شود. ترشی فاسد كپك می‌زند. مزه آن هم خراب می‌شود یعنی ترشی‌اش خیلی كم خواهد شد و روی آن را كپك سفید رنگی می‌پوشاند. بهتر است ترشی خراب را دور بریزید اما می‌توانید سركه آن را دور بریزید و مواد ترشی را با سركه تازه كمی بجوشانید. این‌طوری ترشی دوباره برطرف می‌شود.
  •  چه خودتان ترشی انداخته باشید چه از بیرون خریده ‌باشید، مناسب‌ترین ظرف برای نگهداری ترشی، ظرف‌های مربایی كوچك است؛ این‌طوری شیشه‌ای كه باز می‌كنید چند روزه تمام می‌شود و احتمال فاسد شدن آن كمتر است. اگر مقدار بیشتری ترشی دارید كه می‌خواهید نگه دارید، باید بعد از این‌كه ترشی را در شیشه ریختید روی آن سركه بریزید تا  شیشه كاملا پر شود. بعد در آن را ببندید. ظرف بلور یا سفال لعاب‌دار بهترین ظرف برای نگهداری ترشی است.
  •  شیشه ترشی باید كاملا خشك و تمیز باشد. اگر ترشی را در شیشه خیس بریزید احتمال كپك زدن آن زیاد می‌شود. بهتر است ظرف ترشی را با آب داغ بشویید و بگذارید كاملا خشك شود، بعد در آن ترشی بریزید. قاشقی كه در ترشی می‌زنید هم باید تمیز باشد. هیچ‌وقت قاشقی كه با آن غذا خورده‌اید را در ترشی نزنید. همیشه برای برداشتن ترشی از قاشق كاملا خشك استفاده كنید. اگر ترشی را در ظرف كوچك ریختید و روی سفره آوردید نباید دوباره آن را در شیشه اصلی برگردانید. همین‌طور نگه دارید تا كاملا مصرف شود. ترشی كه هنوز آن را باز نكرده‌اید را لازم نیست در یخچال بگذارید آفتاب روند رسیدن آن را تندتر می‌كند. اگر از آن درست مراقبت كنید فاسد نمی‌شود اما بهتر است ظرف باز ترشی را در جای خشك و خنك نگهداری كنید.



داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر




Admin Logo
themebox Logo
1. User shall place the following Clocklink code on a website, weblog or other internet location controlled by User, or as allowed by permission of such site owner, according to the instructions provided on Clocklink.com 2. Other than the modification options provided by Owner (type, color, time zone, etc) User shall not alter, adjust, modify the code provided in anyway without the express written permission of Owner. 3. While we make every effort to support this product, User accepts Clocklink and the Clocklink Code as is. Owner provides no guarantee or warranty that the Clocklink code will function properly on User's site or with every browser and Owner shall not be liable to User or any third party for any damage or loss incurred, monetary or otherwise, directly or indirectly, as a result of the use of the Clocklink or the Clocklink code. If User has any difficulty with Clocklink, you should contact Owner at the Contact Us page on Clocklink.com. User's sole remedy for problems caused by the Clocklink code is to remove the tag from User's website or other location. 4. Owner shall retain the all rights and ownership of Clocklink and the Clocklink code and may terminate User's use of the same without notice and at any time. 5. This agreement shall be governed by the laws of the United States and the State of Washington. User agrees that if legal action is required to enforce the terms of this agreement, venue shall be in the courts of King County, Washington, USA.